Terug naar het overzicht
Kunststof rijplaten 300x100cm in gebruik

De voor en nadelen van kunststof rijplaten

Rijplaten zorgen voor een stabiele ondergrond en maken onbegaanbare wegen weer begaanbaar. Om deze reden zijn rijplaten de perfecte hulpmiddelen voor in de bouw, infrastructuur en evenementenindustrie. Rijplaten zorgen namelijk voor een stevige ondergrond, zwaar materieel, voertuigen en voetgangers. Door gebruik te maken van rijplaten wordt schade aan de onderliggende grond voorkomen.

Welke kunststof rijplaten moet ik kiezen?

Wilt u graag gebruik maken van rijplaten? Dan is er de keuze uit kunststof rijplaten of metalen rijplaten. Maar welke voor- en nadelen zitten er aan deze verschillende rijplaten? In deze blog vertellen wij graag de voor- en nadelen van kunststof- en metalen rijplaten!

De voordelen van kunststof rijplaten

Kunststof rijplaten hebben tal van voordelen, met name omdat kunststof rijplaten gemaakt zijn van polyethyleen. Polyethyleen is een populaire kunststof met veel unieke eigenschappen. Zo is polyethyleen uitstekend te recyclen en daardoor is de milieubelasting maar klein. Omdat deze kunststof rijplaten niet kunnen worden afgebroken door bacteriën zullen ze niet gaan roesten of rotten. Bij het recyclen worden de kunststof rijplaten omgesmolten tot korrels. Deze korrels zijn weer te gebruiken als gasleidingen, kabelmantels en industriële verpakkingsfolie. Naast dat kunststof rijplaten uitstekend recyclebaar zijn kennen kunststof rijplaten nog tal van voordelen, wij zetten ze graag voor u op een rij!

Waarom kiezen voor kunststof rijplaten?

Een aantal redenen om te kiezen voor kunststof rijplaten zijn:
– Kunststof rijplaten zijn ijzersterk, maar toch licht van gewicht en flexibel;
– Rijplaten van kunststof roesten en rotten niet;
– Kunststof rijplaten hebben een lange levensduur en zijn slijtvast;
– Ze zijn weerbestendig en verkleuren niet;
– Kunststof rijplaten zijn relatief goedkoop;
– Bij diefstal leveren kunststof rijplaten niets op;
– Rijplaten van kunststof zijn gemakkelijk te recyclen;
– Kunststof rijplaten hebben veel grip door het traanplaatmotief op de platen.

Kunststof rijplaten; bijna onverwoestbaar!

Een groot voordeel van kunststof rijplaten is dat deze vrijwel onverwoestbaar zijn. Hierdoor gaan kunststof rijplaten járen mee. Daarnaast zijn kunststof rijplaten bestand tegen een stootje en kunnen ze het hele jaar door gebruikt worden, dit vanwege het gripprofiel op de platen, ideaal! Afhankelijk van waarvoor de kunststof rijplaten worden gebruikt, heeft de plaat een profiel. Om deze reden zijn kunststof rijplaten zelfs met regen en modder uitstekend te gebruiken! Ook hebben we een aantal soorten platen zonder profiel zodat er een gladde plaat ontstaat.

De voor- en nadelen van metalen rijplaten

Naast kunststof rijplaten kunt u kiezen voor metalen rijplaten. Metalen rijplaten zijn een stuk zwaarder en hebben daardoor een hogere draagkracht. Hierdoor zijn metalen rijplaten goed te gebruiken voor extra zware belastingen en voertuigen. Metalen rijplaten hebben een lange levensduur en zijn 100% recyclebaar. Bij grote projecten kunnen metalen rijplaten maandenlang intensief gebruikt worden. Maar er kleven ook nadelen aan metalen rijplaten, zo kunnen ze gaan roesten en zijn daarnaast erg gevoelig voor diefstal! Bij de ijzerboer brengen metalen rijplaten namelijk een mooi bedrag op! Verstandig om vooraf dus even goed over na te denken.

Kunststof rijplaten kopen? LVV-Trading!

Overtuigd van de juiste keuze in rijplaten? Of twijfelt u nog en wilt u wat meer informatie? Wij helpen u graag aan de beste rijplaten! Neem gerust contact met ons op of neem een kijkje in onze webshop voor ons aanbod rijplaten. Naast rijplaten bieden wij ook tal van accessoires en bijbehorende producten. Rest ons u veel succes te wensen met uw keuze!

Terug naar het overzicht